Independent Global

Land: USA

Sektor: Teknologi

Mastercard arbejder med Verdensmål

Mastercard har et stærkt forretningsgrundlag og er blandt verdens største betalingsnetværk. Selvom Mastercard ikke producerer fysiske varer, er virksomheden bevidst om set bæredygtige ansvar og at fokus på bæredygtige løsninger gavner værdiskabelsen. Mastercard har siden 2017 udarbejdet en CSR rapport, men har siden 2006 fokuseret på finansiel inklusion og bæredygtig vækst.

Mastercard

Amerikanske Mastercard er en global teknologivirksomhed og en af de største i betalingsindustrien. Virksomheden stå bl.a. bag det velkendte betalingskort, Mastercard, blev stiftet i 1966 og beskæftiger i dag over 13.000 medarbejdere med kunder i over 210 lande og territorier.

Mastercard udvikler relationer

Mastercards kerneforretning bygger på virksomhedens eget globale netværk, der giver mulighed for at gennemføre betalinger og transaktioner. I 2018 blev der gennemført over 65 milliarder transaktioner via Mastercards netværk. Mastercards løsninger udvikler tillidsfulde relationer mellem forbrugere, finansielle institutioner, virksomheder og regeringer, der giver nye muligheder globalt. Virksomheden tilbyder ligeledes betalingsrelaterede produkter og services, såsom betalingskort og sikkerhedssystemer mod ulovlige transaktioner og cyberangreb.

Transformerer verden

Med en vision om at transformere den måde vi lever, har Mastercard fokus på værdiskabelse gennem innovation, med hurtighed, tilgængelighed og sikkerhed som kerneelementer. Mastercards udvikling af forbedrede elektroniske betalingsløsninger skaber værdi for alle, eksempelvis via udviklingen af realtidsbetalinger mellem banker. Mastercard er opmærksom på udvikling af nye samarbejder, herunder senest med Facebook, der har planer om at udvikle en ny kryptovaluta.

Forretningsgrundlag i vækst

Teknologi og muligheden for elektronisk betaling udvikler sig hurtigt uden for USA, hvor specielt Indien og andre asiatiske lande er fokus hos Mastercard. Over 63% procent af omsætningen kom i 2018 fra lande uden for Amerika, og Mastercard har de seneste 3 år oplevet tocifret omsætningsvækst.

Mastercard er er en solid virksomhed med en soliditet på over 20% og en gennemsnitlig forrentning af egenkapitalen efter skat på over 85% de seneste 3 år.

FN's 17 Verdensmål

Mastercard arbejder mod FN’s 17 Verdensmål, og virksomhedens egne strategiske mål kan identificeres med 12 af de 17 Verdensmål. Som en af verdens største betalingsnetværk er Mastercard bevidst om sit bæredygtige ansvar, og virksomheden arbejder aktivt med social, ledelsesmæssig og miljømæssig bæredygtighed.

Det miljømæssige

Mastarcard arbejder for at reducere sit miljømæssige fodspor og har et mål om, at reducere CO2 med 20% inden 2025. Alle virksomhedens faciliteter skal være energi- og affaldsefficiente, og forbrug af elektricitet på hovedkontoret i Europa kommer i dag alene fra miljøvenlig energi. Mastercard er det første betalingsselskab til at sætte forskningsbaseret mål med henblik på at opfylde Parisaftalen.

Det økonomiske

Som et af de største betalingsnetværk har Mastercard en stor økonomisk indvirkning. Mål om finansiel inklusion bidrager til den økonomiske vækst, og skaber økonomisk sikkerhed for flere mennesker globalt. Mastercards code of conduct bevirker til, at virksomhedens løsning ikke benyttes til ulovlige transaktioner.

Det sociale

Mastercard arbejder for at skabe bæredygtige forbindelser mellem byer og indbyggere, og derigennem tilbyde nye sociale muligheder. Virksomheden arbejder efter internationale standarder for menneskerettigheder, og gennem Girls4Teach programmet inspirerer og hjælper Mastercard unge piger til at søge en karriere inden for videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik.

Lederskab

Diversitet, ansvarlig ledelse og respekt er med til skabe det gode og inspirerende arbejdsmiljø, som Mastercard er anerkendt for, og som skaber økonomisk værdi. Over 30% af de ledende stillinger er besat af kvinder, og Mastercard samarbejder med organisationer og regeringer for at udbrede finansiel inklusion og skabe økonomisk vækst.

Regnskabstal

Note: Bundlinjevækst og egenkapitalforrentning er i 2017 justeret for ekstraordinær skatteomkostning, som følge af ændring i amerikansk skattelovgivning

Kilde: Mastercards årsregnskaber

Juni 2019

Independent Bestil info